Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin vor să afle problemele medicilor din judeţ chiar de la ei

CASA DE ASIGURARI DE SANATATE 1 0

Reprezentanţii CJAS Caraş-Severin au avut ieri, 12 septembrie, o primă întâlnire cu medicii de familie şi cei din cadrul spitalului din Moldova Nouă. Directorul instituţiei judeţene, Gheorghe Stoichescu, spune că îşi doreşte ca astfel de întâlniri să fie prioritare. „Dorim să implicăm și mai multe tipuri de furnizori, pentru că am observat necesitatea unei comunicări directe. Chiar la această întâlnire, discuțiile dintre medicii de medicină primară și specialiști au dus la soluționarea unor eventuale sincope apărute în practica medicală”, a precizat dr. Gheorghe Stoichescu, președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Preşedintele Casei Judeţene a mai adăugat faptul că medicii de familie știau deja de faptul că, începând cu data de 1 septembrie 2019, furnizorii de servicii medicale din asistenţa medicală primară aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări acordă compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista pentru creşterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

„Aceste noutăți normative trebuie discutate și implementate, deoarece afectează o categorie sensibilă de populație. Avem în vedere organizarea de astfel de întâlniri și în perioada următoare”, a mai spus Stoichescu. Furnizorii de servicii medicale prezenți au ridicat și probleme întâlnite în practica zilnică, iar finalitatea unora dintre ele se va regăsi în soluții identificate în scurt timp.