Comisie specială pentru părinţii din Caraş-Severin care nu îşi vaccinează copiii

IMG 20191010 130436

Reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, s-au întâlnit astăzi cu medicii de familie, cel puţin cu cei interesaţi, pentru a discuta mai multe aspecte legate de vaccinarea copiilor din judeţ conform planului naţional. De ani de zile, rata vaccinării a cunoscut o scădere drastică, cei mai mulţi dintre părinţi semnând acte că refuză vaccinarea, în momentul de faţă, la nivelul judeţului fiind înregistrat un procentaj de 74% pe diferite segmente de vârstă.

Dănilă Miloş, directorul DSP Caraşp-Severin i-a întrebat astăzi pe medicii de familie dacă cred că este necesar înfiinţarea unei comisii speciale ce va încerca să stea de vorbă cu părinţii. „Am decis împreună cu medicii de familie ca printr-un act administrativ să ia fiinţă o comisie ce va fi formată din reprezentanţi ai DSP, CJAS, medici, poate şi din cadrul Inspectoratului Şcolar, dar şi părinţi, ce va încerca să crească rata vaccinării de la nivelul judeţului Caraş-Severin”, a precizat Miloş.

Cu toate acestea, problema este mult mai complexă. Pe de altă parte, distribuirea vaccinelor, ceea ce face parte dintr-un plan naţional, nu se face chiar ca la carte, iar lipsa fondurilor, rupe legătura dintre medicii şcolari şi cei de familie.