Federaţia Română de Lupte propune competiţii inedite la Campionatele Naţionale de copii şi juniori

Federatia de Lupte

Luptătorii s-au săturat de pauza forţată şi sunt gata să concureze – respectând, bineînţeles, restricţiile impuse pe timp de pandemie. Biroul Federal al Federației Române de Lupte anunţă că are în vedere organizarea a două competiții destinate copiilor. Acestea ar urma să se desfășoare în aer liber, conform unor regulamente noi, adaptate situației actuale.

Concret, este vorba despre disputarea finalelor la categoriile Under 15 (13-15 ani), juniori 4 (12-13 ani) şi juniori mici (9-11 ani) sub forma unor întreceri pe un traseu aplicativ, care elimină contactul direct dintre cei doi sportivi care se înfruntă. Întrecerea se va desfăşura pe un traseu de 50 de metri, cu următoarele provocări: mers târâș pe sub obstacole (10m), rostogolire (10 rostogoliri), sărituri pe lada de gimnastică (10 sarituri), tur de șold (10 tururi de şold cu manechinul) şi săritura peste obstacole (5 obstacole).

De asemenea, se intenţionează organizarea într-o formă asemănătoare a finalelor Campionatelor Naţionale de Lupte pe Plajă pentru U15 şi Juniori 4. Aici, confruntarea va consta într-o singură probă, şi anume clasica luptă a marinarilor la trasul frânghiei. Evident, probele vor avea loc pe plajă. Ambele competiţii ar urma să aibă loc între 31 august şi 16 septembrie, la Constanţa.

„Pe timp de pandemie, este o iniţiativă utilă pentru sportivi, altfel riscăm să ne plafonăm. Vrem şi noi să participăm, pentru că Reşiţa are mulţi luptători de perspectivă, U15 şi mai mici. Federaţia îşi propune să menţină în formă sportivii, iar traseele aplicative sunt o variantă bună, în condiţiile în care la acest sport încă nu este permis contactul direct. În plus, clasica întrecere de tras la frânghie este şi foarte distractivă, le va face mare plăcere”, a declarat profesorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − two =