Speranţele luptelor reşiţene şi-au reconfirmat valoarea la Naţionalele de juniori

luptatori medalii

Campionatele Naţionale de juniori, individual şi pe echipe, s-au desfăşurat în weekend la Bacău, evenimentul sportiv fiind şi prima competiţie majoră de lupte desfăşurată în sală de la izbucnirea pandemiei. Luptătorii de la CSS şi CSM Reşiţa au avut evoluţii solide, concretizate prin cinci medalii: două de aur, două de argint şi una de bronz. Un bilanţ foarte bun, apreciază antrenorul Florin Dinţă, conducătorul delegaţiei reşiţene.

„La individual, avem doi campioni naţionali, pe Erich Loidl la categoria 79 kg şi Florin Gafton la 86 kg. Ambii sunt legitimaţi la clubul CSS Reşiţa. Totodată, am mai câştigat o medalie de bronz la 92 kg prin Cristi Marin, sportiv de la CSM Reşiţa, iar vicecampion naţional la 97 kg a devenit Cosmin Roman, de asemenea de la CSM Reşiţa. Toţi ceilalţi sportivi au intrat în finalele pentru locurile 3-5, din păcate am luat doar locurile 5. Aici îi amintim pe Andrei Tot, Andrei Bărbulescu şi Alexandru Strateciuc. Bilanţul este foarte bun, pe cluburi CSS Reşiţa a ieşit pe locul doi. În ultima zi am disputat şi Campionatul Naţional pe echipe, unde CSM Reşiţa a devenit vicecampioană naţională. Ordinea pe podium a fost: CSM Călăraşi, CSM Reşiţa şi CSS Târgu Mureş. Sportivii reşiţeni sunt pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica şi de mine”, a precizat antrenorul Florin Dinţă.

Urmează acum Campionatul Naţional de seniori, cel mai important concurs intern al anului. Lupta pentru medalii se va da chiar în municipiul Reşiţa, între 23 şi 25 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 3 =