Reşiţa redevine capitala luptelor româneşti! În weekend va avea loc aici Campionatul Naţional al seniorilor

lupte 4

Federaţia Română de Lupte a încredinţat Reşiţei misiunea de a organiza cea mai importantă competiţie din calendarul intern: Campionatul Naţional de lupte greco-romane, libere şi feminine pentru seniori, individual şi pe echipe.

Municipiul de pe Bârzava a mai găzduit Naţionalele seniorilor, dar anul acesta sarcina organizatorilor e una mult mai dificilă, din cauza restricţiilor impuse pe perioada pandemiei. Astfel, toţi cei prezenţi la competiţie vor trebui să prezinte testul COVID, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea cântarului oficial. Publicul nu va avea acces, iar sportivii, staff-urile tehnice şi personalul auxiliar din sală vor purta măşti de protecţie. Excepţie de la această regulă vor face doar luptătorii, pe timpul confruntării de pe saltea.

„Este al 5-lea an când organizăm cea mai importantă competiţie de lupte la nivel naţional. Suntem pregătiţi, inclusiv cu cazările; majoritatea cluburilor din ţară şi-au anunţat deja prezenţa la acest eveniment foarte important, care reprezintă şi criteriu de selecţie în vederea participării la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Ne dorim cât mai multe medalii pentru cluburile din Reşiţa”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin, antrenorul Florin Dinţă.

Între sportivii care vor reprezenta cluburile CSM şi CSS Reşiţa se află Andrei Franţ, Vlad Caraş, Vali Popescu, Filip Marin, Erich Loidl, Andrei Tot, Florin Gafton, Casian Zsollei, Cristian Orbu, Alfred Loba, Gabriel Găluşcă şi Răzvan Creţu. Vineri după-amiază, de la ora 17.00, sunt programate şedinţa tehnică şi cântarul oficial, sâmbătă va avea loc Campionatului Naţional individual, iar duminică se vor desfăşura întrecerile echipelor. În ambele zile, competiţia va debuta la ora 9.00. (Foto: FRL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =