Deputatul Spânu consideră că, la „europarlamentare“, Pro România s-a legitimat cum trebuie, ca partid

MĂNEL

La o lună de la alegerile europarlamentare, deputatul Ion Spânu a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre rezultatul obţinut, dar şi despre inconvenientul major pe care l-a avut Pro România în lupta cu partidele europarlamentare, acestea plecând din start cu un uriaş avantaj de natură financiară.

„Personal, consider că am reuşit un rezultat bun, în condiţiile în care ne propusesem să obţinem un scor cu două cifre. Pe Caraş-Severin am reuşit acest lucru, cu 10,7%, deci, ne-am făcut targetul, dar pe ţară, din nefericire, am fost aproape de 7%. Este un scor bun, la prezenţa la vot de 50% să faci 10% eu cred că Pro România s-a legitimat cum trebuie, ca şi partid.

Spânu a vorbit despre lipsa banilor în campania pentru europarlamentare, în condiţiile în care formaţiunea condusă de Victor Ponta s-a bătut cu formaţiuni parlamentare care au subvenţii extraordinar de mari, cum este PSD, PNL şi chiar USR.

„Ştiţi foarte bine că PSD primeşte lunar 4 milioane de euro de la stat, caz în care noi ne-am bătut cu morile de vânt. Iar dincolo de această lipsă de finanţare au fost presiunile enorme la care au fost supuşi oamenii noştri, mai ales de PSD, cu ameninţări că-i dau afară, că-şi pierd serviciul. Presiunile au fost făcute inclusiv asupra reprezentanţilor Pro România din secţiile de votare.“