Conducerea ALDE Caransebeș s-a săturat de liderii de la centru și a trecut la Pro România

TABUGAN CU GAVRILESCU

După ce la alegerile europarlamentare de anul trecut nu a fost în stare să obțină decât un procent de 2,7%, iată că în acest moment ALDE Caransebeș este pe punctul de a se desființa, din lipsă de membri. Aceasta după ce, conducerea organizației municipale a ales să demisioneze  și să facă pasul spre Pro România.

Chiar dacă nu se ridică la nivelul PNL și PSD, formațiunea condusă în Caraș-Severin de Ion Mocioalcă a înregistrat un procent de 15% la europarlamentare, fapt ce a contat mult în decizia luată de Marian Corduneanu și Dumitru Matei. La aceasta s-a adăugat și lipsa de coerență politică și de perspectivele unui partid care, în funcție de interese, votează când cu Stânga, când cu Dreapta.

Odată cu conducerea, din ALDE Caransebeș au plecat peste 80% dintre membrii săi, ceea ce înseamnă că, în prag de alegeri, Ion Tabugan, președintele organizației județene, va trebui să o ia aproape de la zero, ceea ce nu-i va fi ușor.

Ion Mocioalcă nu a vrut să comenteze cele întâmplate, mulțumindu-se să spună doar atât: „Este firesc să fie așa, electoratul își dă seama suntem un partid serios, care nu face compromisuri, care respectă doctrina pe care ne-am asumat-o“.