Cel mai emoţionant festival „Stropi de soare” a ajuns la cea de a doua ediţie (UPDATE)

IMG 3877

Evenimentul cultural adresat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, festivalul judeţean cu participare regională „Stropi de soare“, organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Aurora” Reşiţa, este în desfăşurare la cinematograful Dacia din Reşiţa.

Pe scenă au evoluat peste 100 de tineri din şcoli din Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Bihor şi Bucureşti, iar actul lor artistic a fost răsplătit cu ropote de aplauze. Dansuri populare, teatru, grupuri corale, dans modern şi recitare poezie în grai bănăţean vor fi jurizate .

UPDATE, ora 21.00

Juriul Festivalului „Stropi de soare” a desemnat câştigătorii la fiecare secţiune de concurs care au fost recompensaţi cu diplome şi cupe. Primul loc pe podium a fost obţinut de două ansambluri de dansuri populare provenite de la Şcoala specială „Orizont” din Oradea şi de la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria.

La secţiunea teatru, copiii de la Şcoala specială nr.9 din Bucureşti au obţinut punctajul maxim alături de „Copiii Primăverii” şi cei de la Centrul „Aurora” din Reşiţa. Cei mai buni recitatori în grai bănăţean au fost desemnaţi elevii Cernescu Petronela de la Centrul „Primăvara” Reşiţa, Stoica Ionuţ de la Şcoala specială „Christiana” din Bocşa şi Constantin Evelin de la şcoala organizatoare.

Azur” a fost ales cel mai bun grup coral format din fetele de la „Aurora” iar la dans modern a fost pe prima treaptă a podiumului trupa „Zumba Dance” de la C.S.E.I. „Orizont” din Oradea. De asemenea, membrii juriului au apreciat trupa de teatru a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Aurora” cu piesa „Vizita”, iar copiii de la Centrul Primăvara din Reşiţa au impresionat prin text şi actorie, sceneta lor fiind intitulată „Proverbe”.

Organizatorii acestui impresionat eveniment, Centrul „Aurora” din Reşiţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, Consiliul Local, Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin au promis că povestea acestor tineri talentaţi va continua şi anul viitor, iar „eroii“ zilei de astăzi deja au în plan momentul artistic ce îl vor prezenta juraţilor.