Colegiul Economic Reșița găzduieşte etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

pompieri

Mâine, 29 mai, începând cu ora 10.30, la Colegiul Economic al Banatului Montan are loc etapa judeţeană a concursului „Ciu viaţa mea apăr viaţa”. Competiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Crucea Roşie – Filiala Caraş-Severin.

Tinerii vor parcurge două probe practice, transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat. De asemenea, aceştia vor susţine şi o probă teoretică.

„Principalele obiective urmărite constă în dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, conştientizarea de către elevi a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte şi asigurarea unei reacţii adecvate şi corecte în cazul unei situaţii de urgenţă, cu accent pe solidaritate şi implicare voluntară”, spune Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.