Viitorul arată bine. Elevii de la Generală 7 din Reşiţa au o sală specială pentru lectură

84432602 1226975187692019 5910898502887538688 n

Colaborarea bună dintre cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială numărul 7 şi părinţii eleviilor a dus la realizarea unui proiect de suflet. Cu ajutorul fondurilor adunate în urma redirecţionării a celor doi la sută din impozitul pe salariu spre Asociaţia Părinţilor, astăzi, 10 februarie, a fost inaugurată Sala de Lectură, un loc special amenajat pentru tinerii care învaţă în această instituţie. „Mobilierul şi aparatura au fost achiziţionate cu ajutorul fondurilor Asociaţiei Părinţilor. Aceasta funcţionează foarte bine de ani de zile la noi la şcoală, iar părinţii au înţeles că cei doi la sută redirecţionaţi, sumă ce şi noi, cadrele didactice o redirecţionăm, sunt foarte importanţi pentru instituţie“, spune directoarea Ileana Pomoja

De asemenea, Ionuţ Gârtoi, directorul adjunct, spune că elevii de aici merită o astfel de investiţie. „Am profitat de faptul că instituţia noastră a fost închisă pentru dezinsecţie şi am muncit la amenajarea acestui spaţiu de vis, tinerii chiar au participat la decorarea unui perete ce conţine urme de palme viu colorate“, a precizat Gârtoi.

Inaugurarea sălii a coincis cu lansarea cărţii „Poveşti imaginare“, coordonată de institutor Cristina Ardeleanu, cadru didactic al instituţiei reşiţene. Autoarea spune despre cel mai recent material că este unul pentru copii, realizat cu copii. În carte sunt adunate poveşti imaginate de elevi, însoţite de desenele acestora, iar momentul festiv nu putea să aibă loc decât într-un mediu ce sigur va stârni imaginaţia a generaţii întregi de acum în colo. „Se spune că atunci când se deschide o carte, în lume se deschide o uşă spre lumină. Acest lucru am încercat şi noi să face aici la Şcoala Gimnazială numărul 7, să deschidem o uşă spre cunoaştere. Cum tehnologia, în ultimul timp, bate cartea, am încercat să îi apropiem pe copii de carte şi într-un mod mai diferit, oferindu-le un cadru frumos, cald, într-o sală la care au pus mâna la propriu la amenajarea ei“, a mai spus Cristina Ardeleanu.