Campionatul Naţional de lupte pentru seniori de la Reşiţa a fost un succes! Bilanţ bun al şcolii reşiţene de profil

Lupte la Resita

Municipiul Reşiţa a fost în acest weekend capitala luptelor româneşti! Aici au avut loc Campionatele Naţionale de lupte libere, greco-romane şi feminine pentru seniori, atât individual, cât şi pe echipe. Cea de-a doua competiţie organizată în sală în anul pandemiei a reunit timp de două zile în Polivalenta reşiţeană peste 220 de sportivi de top din întreaga ţară. Reşiţa a fost, ca de obicei, la înălţime la capitolul organizare, iar şcoala reşiţeană de profil şi-a reconfirmat valoarea, reuşind să-şi adjudece 7 medalii.

Un bilanţ meritoriu, a apreciat la final antrenorul emerit Adrian Dacica, viceprimarul Reşiţei: „A fost o ediție specială, având în vedere faptul că a trebuit să luăm nişte măsuri mai deosebite. Această competiție a avut loc din păcate fără spectatori și fără cei care iubesc sportul nostru, dar totul a fost în regulă, iar din punctul de vedere al rezultatelor am reușit să ne clasăm cu echipa pe locul trei. În clasamentul pe cluburi și asociații suntem pe locul doi și mă bucur foarte mult că avem sportivi care au cucerit titlul de campion național, la care se adaugă luptători medaliați cu argint și bronz. Ne bucură rezultatele pe care le-au obținut sportivii noștri și acesta este un semn că școala reșițeană de lupte este încă în top. Să încep cu campionii, s-au evidențiat Filip Marin și Caraș Vlad, doi sportivi de mare valoare, care au reuşit să-şi adjudece aurul. O bucurie mare pentru noi este Loba Alfred care a revenit și a devenit vicecampion național. De asemenea, medaliat cu bronz îl avem pe Răzvan Pufan, un veteran al luptelor, care s-a reactivat cu succes; de asemenea, îi avem și pe mai tinerii Florin Gafton, Erich Loidl și Cristian Orbu, care au reuşit să cucerească medalii de bronz. A fost greu să fim gazde, deoarece toți au trebuit să respecte anumite reguli. Toți cei implicați în acest campionat au avut testul COVID făcut cu 48 de ore înainte. Din păcate, n-au venit toți sportivii din țară, care ne-au reprezentat cu cinste la campionatele europene și mondiale. Aici mă refer la Alexuc Alin de la greco-romane, multiplu campion național, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus, și la fel s-a întâmplat și cu Rareș Chintoan de la lupte libere. Acesta este regretul nostru că n-au putut participa toți sportivii, dar 80% dintre ei au fost prezenți la această competiție”, a declarat Adrian Dacica.

Campionul naţional Vlad Caraş, unul dintre sportivii de aur ai clubului reşiţean, a admis că nivelul competiţiei n-a fost unul foarte ridicat, cel puţin la categoria sa de greutate: „A fost o competiție frumoasă și mă bucur că atât eu, cât și colegii mei au obținut rezultate bune. N-am avut niciun meci greu la categoria mea, deoarece n-au putut veni toți sportivii. A fost o competiție mai lejeră pentru mine. După părerea mea, luptătorii reșițeni s-au descurcat foarte bine, s-au respectat toate normele și organizarea a fost exemplară. În acest an nu se va mai organiza nicio competiție, iar la anul ne așteaptă campionate europene și mondiale. Anul viitor este unul olimpic, va fi greu pentru mine deoarece nu sunt în forma fizică cea mai bună. Poate voi ajunge la un moment dat să am șanse să mă calific”, a spus „greul” Vlad Caraş.

Aur a luat şi veteranul Filip Marin, o prezenţă constantă pe podiumurile naţionale: „A fost un concurs reușit pentru mine. Am reușit să sparg gheața și după șapte finale am câștigat medalia de aur. Am șase finale consecutive pierdute și mă bucur foarte mult că acum am reușit să obțin aurul. Organizarea a fost destul de bună și pot spune că s-au prezentat mulți sporivi în condițiile acestei pandemii”, a declarat luptătorul Filip Marin.
Deși în ultima perioadă practică luptele mai mult ca o pasiune, Alfred Loba a reușit să devină vicecampion al ţării la categoria sa de greutate. „A fost o competiție atipică din cauza restricțiilor, destul de puternică în condițiile actuale. Am avut patru meciuri, primele trei le-am câștigat, iar al patrulea din păcate l-am pierdut în fața unui adversar foarte puternic de la Steaua București. Pentru mine titlul de vicecampion național de seniori la categoria de 97 de kg este unul foarte important pentru că acest concurs este cel mai important din țara noastră. La Reșița este deja o tradiție să se organzieze acest campionat, iar Adrian Dacica face acest lucru foarte ușor datorită experienței pe care o are. Cei de la Federația Română de Lupte au fost mulțumiți de organizare, la fel și sportivii care au participat și ne-am bucurat că totul s-a terminat foarte bine. Cariera mea de luptător s-a terminat de ceva timp, activez în alte domenii, iar luptele au devenit pentru mine mai mult un hobby. Cu siguranță că voi mai participa la concursuri, dar nu voi putea face doar lupte”, a spus reșițeanul Alfred Loba.

Medaliat cu aur la Naţionalele de juniori de la Bacău, tânărul luptător reşiţean Erich Loidl a fost puţin dezamăgit de bronzul cucerit la seniori: „Nu am luptat bine și am ieșit pe locul trei. Campionatul a fost destul de slab din cauza pandemiei, au lipsit mulți sportivi, și nu mulți au fost în formă. Mă bucur pentru medalia pe care am obținut-o, dar se putea și mai bine. 2020 a fost cel mai urât an din punct de vedere sportiv, și sper ca în 2021 lucrurile să fie mai bune. Pentru mine urmează o perioadă de recuperare, deoarece sunt accidentat, voi începe la anul să particip din nou la competiții”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =