Unii cu luptele pe saltea, în timp ce primarul Reşiţei luptă cu mentalităţile oamenilor

unnamed file

Azi încep la Reşiţa Campionatele Naţionale de Lupte libere, greco-romane şi feminine, un eveniment important pentru Reşiţa care, iată, găzduieşte pentru al treilea an consecutiv această competiţie.

La conferinţa de presă, la care au participat oficialii Federaţiei Române de Lupte – preşedintele Răzvan Pîrcălabu, vicepreşedintele Alexandru Ballai şi secretarul general Alin Grigore –  primarul Ioan Popa a ţinut să fie prezent şi să mulţumească staff-ului FRL pentru alegerea făcută. Printre cuvintele de bun venit, Popa a făcut trimitere, în mod plastic, la „lupta“ pe care o duce de când este la primărie.

„Şi eu lupt, lupt de trei ani de zile, aici în Reşiţa, dar luptele mele nu sunt nici libere, nici greco-romane, ci sunt mult mai complicate. Avem lupte cu mentalităţile unora dintre concetăţenii noştri care pe bună dreptate au suferit ani de zile, oraşul Reşiţa a fost un oraş în suferinţă, al doilea oraş ca depopulare, după Braşov, după revoluţia din ’89. Eu sper ca şi prin intermediul sportului să creem câteva bucurii reşiţenilor, pentru că le merită cu prisosinţă“, a mărturisit edilul şef al Reşiţei.

La ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de Lupte pentru Seniori, participă aproape 300 de luptători, fiind un bun prilej pentru antrenori să alcătuiască loturile ce ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de Lupte de la Astana-Kazastan, o primă etapă de calificare la JO de la Tokio din 2020. Între posibilii participanţi, Albert Saritov, un luptător cecen naturalizat român, medaliat cu bronz la JO de la Rio şi la CM de la Istanbul.

Şi tot astăzi, luptătoarei reşiţence Alina Vuc i se va decerna Diploma şi Titlul de „Cetăţean de onoare“ al Municipiului Reşiţa, pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţiile interne şi internaţionale la care a participat.