Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” a ajuns la final

ghertute 2021 e1639817404325

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, la inițiativa Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, destinată copiilor proveniți din familii aflate în dificultate de pe tot cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte.

Campania s-a derulat prin intermediul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, prin implicarea voluntarilor ATOR Banatul de Munte și a celor din centrele catehetice și de tineret ale eparhiei, precum și cu ajutorul parohiilor ortodoxe din orașele și satele județului nostru. Proiectul umanitar a avut două direcții importante, o campanie de strângere de fonduri, prin strângerea de donații directe la voluntari, viramente în contul bancar al asociației, precum și colecte organizate în biserici și ulterior, achiziționarea și distribuirea de încălțăminte de iarnă (ghetuțe) noi, îmbrăcăminte specifică anotimpului (geci, ciorapi, căciuli, ș.a.), dulciuri și alimente de bază.

Astfel, 1.463 de copii au primit câte o pereche nouă de ghetuțe, dintre care, 244 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către voluntarii ATOR Banatul de Munte, 1.219 de perechi de ghetuțe au fost oferite de către parohiile de pe cuprinsul eparhiei. Mai mult decât atât, 1.594 de copii au beneficiat de sprijin din partea campaniei, 1.594 de copii au primit pachete constând în alimente, dulciuri și îmbrăcăminte, iar 1.463 dintre aceștia au primit câte o pereche nouă de încălțăminte pentru iarnă.

Valoarea în bani a campaniei a fost 204.022 lei, din care, 30.148 lei au fost strânși la nivelul ATOR Banatul de Munte și 173.874 lei au fost strânși în urma colectelor organizate în parohii. „La campanie au participat filiale ale ATOR Banatul de Munte (Reșița, Oravița, Caransebeș, Valea Bistrei și Măureni), precum și centre de tineret din toate zonele județului, acestea conlucrând cu parohiile implicate în proiect, în folosul cât mai multor beneficiari ai campaniei. De asemenea, s-au implicat, în calitate de parteneri, mai multe instituții (unități de învățământ, asociații non-profit) din mai multe zone ale județului. Organizatorii aduc mulțumiri tuturor celor care au susținut campania prin donații în bani și sponsorizări, tuturor voluntarilor și preoților coordonatori, precum și tuturor celor care au promovat acest demers prin care aproximativ o mie cinci sute de copii din Caraș-Severin au primit o rază de speranță în aceste vremuri confuze și dificile pe care le traversăm“, a transmis pr. Mihai CIUCUR – inspector eparhial Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului,Anita RADICS – președinte ATOR Banatul de Munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 4 =