Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează, la Reșița, Marșul pentru viață 2022

ator banat

La sfârșitul acestei săptămâni, Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează Marșul pentru viață 2022, cu tema „egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 1200, la Protopopiatul Ortodox Român, prin oficierea unei slujbe religioase, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Protopopiatul Ortodox Român – Centrul Civic – Centrul Universitar „UBB” Reșița. În cadrul evenimentului, în Centrul Civic al Municipiului Reșița se vor transmite mesaje și mărturii de susținere a vieții, din partea organizatorilor, a partenerilor și a invitaților.

Punctul de oprire al Marșului pentru viață, din acest an, va fi curtea Centrului Universitar „UBB” Reșița, unde voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte vor organiza ateliere și jocuri pentru copiii participanți la eveniment – ateliere de confecționat obiecte handmade, ateliere de jocuri, dar și pictură pe față. 

În acest an, partenerii implicați în organizarea Marșului pentru viață sunt: Protopopiatul Ortodox Român Reșița, Centrul Universitar „Babeș Bolyai” Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Colegiul Național al Asistenților Sociali, filiala Caraș-Severin și Liga Studenților Centrului Universitar „UBB” Reșița. Evenimentul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița.

„Astfel, Episcopia Caransebeșului, alături de ATOR Banatul de Munte, îi invită să participe la Marșul pentru viață pe toți copiii, tinerii și adulții care vor să își exprime în mod vizibil grija și a sprijinul față de persoanele aflate în diferite situații vulnerabile și de risc. Marșul pentru viață este un eveniment dedicat Vieții, valorilor pro-viață, dar și sensibilității, familiei în ansamblu și mamei, cea care naște viața, un eveniment unde toți cei care se identifică cu aceste valori și această misiune sunt invitați să participe, din diferite colțuri ale Banatului de Munte“, au transmis reprezentanții ATOR. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =