În Caraș-Severin, lemnul de foc pentru populație s-a ieftinit

lemn incalzire

Potrivit Direcției Silvice Caraș-Severin, lemnul de foc pentru populație s-a ieftinit începând cu data de 13 decembrie, în contextul reducerii cotei de TVA pentru lemnul de foc de TVA de la 19 la 5%.

Ion tabugan spune că: „Am considerat firesc ca în plină iarnă să nu creștem prețul lemnul de foc, Caraș-Severinul fiind unul dintre județele în care populația se încălzește preponderent cu lemn de foc, asigurând astfel acces la resursă pentru cât mai mulți dintre semenii noștri. Prețurile practicate de unitatea noastră  pentru vânzarea directă la populație începând cu data de 13 decembrie, au scăzut la lemnul de foc. De exemplu, pentru lemnul de fag și alte foioase tari livrat din depozite, de la 265 la 235 lei/mc, iar la drum auto de la 190 la 168 lei/mc, ocoalele silvice practicând aceleași prețuri pentru lemnul de foc“.

Prețurile de vânzare pot fi consultate pe pagina web a RNP Romsilva. De la începutul anului în curs și până azi, s-a pus la dispoziția populației din Caraș-Severin întreaga cantitate disponibilă de lemn pentru încălzire, lemn rezultat din activitatea de exploatare în regie proprie. De asemenea, reprezentanții Direcției Județene spun că s-au făcut toate demersurile necesare pentru soluționarea cererilor de lemn de foc și de marcare în proprietățile particulare, urmând să facem toate eforturile ca la finalul anului să nu rămână înregistrate, la nivelul ocoalelor silvice, cereri pentru care să nu fie asigurată livrarea sau marcarea. Până la această dată direcția silvică a valorificat un volum de 36 mii metri cubi de lemn pentru încălzirea locuințelor populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × four =