Cărășenii pot începe aprovizionarea cu lemn de foc pentru sezonul rece

lemne

Reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin anunță că a luat toate măsurile necesare pentru punerea la dispoziția populației a lemnului de foc rezultat din exploatarea în regie proprie, volumul pus la dispoziția populației putând cumula până la sfârșitul anului peste 40 mii mc, îndeplinind astfel prevederile parteneriatelor pe care le avem încheiate cu comunitățile locale în acest sens.

„Până astăzi a fost oferit populației în cadrul parteneriatelor un volum de peste 30 mii mc, din care a fost cumpărat un volum de 20 mii mc. Pe lângă populație direcția silvică prin ocoalele silvice a livrat și poate să livreze în continuare lemn de foc unităților de învățământ, spitalelor și altor instituții din județ finanțate integral sau parțial din bugetul de stat. Oferta de lemn de foc va crește în perioada următoare deoarece in 15 septembrie se ridică restricțiile de exploatare în arboretele în care prin lucrările executate se promovează regenerarea naturală“, a precizat Dan Cîmpan, purtătorul de cuvânt al instituției județene.

Prețurile pentru lemnul de foc nu au fost modificate, păstrându-se aceleași prețuri de la începutul anului. Informativ, prețul de vânzare pentru lemnul de foc din grupa specii foioase tari este de 100 de lei/mc fasonat la cioată, 190 lei/mc din platformele primare și 265 de lei/mc din depozitele ocoalelor silvice, cel din grupele de specii foioase moi și rășinoase fiind mai ieftin.

Pașii care trebuie urmați de către cei care doresc să cumpere lemn de foc de la ocoalele silvice sunt:

✔ Să meargă la primărie sau la ocolul silvic ca să solicite cumpărarea de lemn pentru foc;

✔ Să contacteze pădurarul din zonă sau să meargă la depozitul ocolului silvic;

✔ Să plătească lemnul și să primească imediat documentul de plată;

✔ Să ridice lemnul plătit din locul și ziua comunicate de pădurar sau șeful de depozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + one =