Amendă de 3.500 de lei pentru defrişările din apropierea blocului ANL din Valea Domanului

defrisat

În cursul zilei de ieri, mai mulți reșițeni ne-au trimis pe adresa redacției fotografii cu defrișări în zona blocului ANL din Valea Domanului din Reşiţa. Fotografiile au fost realizate recent, după cum s-a exprimat unul dintre semnatarii sesizării, „pe poteca de la ANL-ul din Valea Domanului spre stemă, locul acela minunat cu doline și pădure, destul de circulat de iubitorii de natură”. Fotografiile arată clar cum o bună parte a masei lemnoase a fost tăiată. În legătură cu acest caz, reprezentanții Primăriei Reșița spun că au sesizat Garda de Mediu şi Garda Forestieră și că la fața locului au fost trimise echipaje de polițiști locali.

Aceștia au constatat că pădurea exploatată se află în patrimoniul Ocolului Silvic Reşiţa, în subordinea Direcţiei Silvice Caraş-Severin, iar ordinul de exploatare a fost dat în urma câştigării unei licitaţii de exploatare derulate de Direcţia Silvică. De asemenea, lucrătorii poliției locale au găsit nereguli cu privire la depozitarea masei lemnoase.

„Pentru nerespectarea amplasamentului şi distrugerea păşunii aflate pe domeniul public al municipiului Reşiţa a fost aplicată sancţiunea de 3.500 de lei, cu obligativitatea aducerii suprafeţelor distruse la starea iniţială şi eliberarea terenului ocupat ilegal. În acelaşi timp, facem demersuri la instituţiile abilitate pentru a verifica cadrul legal în care se desfăşoară exploatarea. Precizăm faptul că, până în prezent, Primăria Reşiţa a făcut toate diligențele pentru a include pădurile aflate în jurul municipiului Reșița într-un areal de protecție – zonă verde și  interzicerea tăierilor de orice fel în cadrul acestei delimitări. Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, ne manifestăm DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînnoim solicitarea de a iniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea Municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului“, a declarat Andrei Apostol, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =