Reşiţa e vie şi trăieşte prin sufletele copiilor. O zi de sărbătoare, fără mici şi fără bere!

INAUGURARE 6

Rar ne-a fost dat după 1989 să vedem atâta bucurie pe feţele copiilor Reşiţei ca astăzi, 22 martie, 2019. Şi nu că ar fi venit Iepuraşul mai devreme şi nici pentru că vacanţa cea mare a început la sfârşit de martie în loc de 15 iunie, ci pentru un motiv aproape neverosimil pentru lumea în care trăim. Astăzi, la Reşiţa, s-au deschis porţile noul parc, care de fapt este vechiul Parc al Siderurgistului, amenajat în urmă cu peste 35 de ani. După şase luni de lucrări, parcul – o investiţie care a costat Primăria Reşiţa 2,6 milioane de lei, a fost luat cu asalt de peste 1.000 (o mie!) de copii, părinţi şi bunici. Cei în vârstă spuneau că n-au mai văzut atâta bucurie pe feţele copiilor, dar şi a părinţilor acestora, din vara anului 1988, când la Reşiţa a fost inaugurată linia de tramvai.

Sărbătoarea de astăzi, pentru că despre o sărbătoare vorbim, a fost întreţinută de actorii Companiei de Teatru DA care au interpretat „Povestea cufărului fermecat“, antrenându-i şi pe copii într-un interesant şi frumos scenariu în aer liber. Ca să vă imaginaţi „nebunia“ din prima zi, să precizăm că numai puţin de trei copii s-au rătăcit de însoţitorii lor, fiind nevoie de intervenţia de la microfon a cunoscutului actor, Dan Mirea.

Iar toate acestea au avut loc fără lăutari, mici şi bere, aşa cum s-a întâmplat până acum. Nici măcar nu s-a tăiat o panglică, iar primarul  Ioan Popa s-a rezumat să spună doar atât: „Învăţaţi-i pe copii să nu distrugă aparatele de joacă, ci să se bucure de ele.“