Au fost depăşite cotele de atenţie pe mai multe râuri din Caraş-Severin

cote atentie depasite

În întreg Banatul au căzut precipitații, astfel că, la ora 06.00, la Dispeceratul ABA Banat a fost transmisă cantitatea de precipitații căzute în ultimele 24 de ore, care au și dus la depășiri de cote de atenţie în bazinele hidrografice Pogăniș, Timiș și Cerna, din județul Caraș-Severin.

De altfel, cantitățile de apă căzute au avut cele mai mari valori în județul Caraș-Severin și au fost înregistrate la stațiile hidrometrice monitorizate de hidrologii ABA Banat: pe râul Belareca, la stația hidrometrică Mehadia s-au înregistrat precipitații de 43 l/mp, ceea ce a dus la depășirea cotei de atenție; pe râul Tău (afluent al râului Pogăniș), la stația hidrometrică Soceni a fost atinsă cota de atenție; pe râul Timiș, la staţia Teregova, cota de atenție a fost, de asemenea, atinsă.

În perioada următoare se așteaptă creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate pe bazinele hidrografice care au înregistrat precipitații mai însemnate: în bazinul hidrografic Timiș – 43,1 l/mp (la s.h. Feneș), în bazinul hidrografic Cerna – 43 l/mp (la s.h. Mehadia); 40,6 l/mp (la s.h. Topleț); 39, 5 l/mp (la s.h. Cuptoare).

„Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SGA Timiș și Caraș-Severin, cât și cei ai Dispeceratului rămân sub alertă, până la trecerea tuturor avertizărilor și atenționărilor hidrologice. Codul portocaliu de inundații aflat în vigoare în bazinul Cernei este valabil până azi, 5 ianuarie, ora 12.00, în timp ce codul galben de inundații este valabil până mâine, 6 ianuarie, ora 16.00.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din Spaţiul Hidrografic Banat vizate de avertizările hidrologice în vigoare”, transmit hidrologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − ten =