ACS Banat Girls a promovat în primul eşalon fotbalistic, unde nu vrea să facă doar figuraţie

ACS Banat Girls a promovat în primul eşalon fotbalistic, unde nu vrea să facă doar figuraţie

În Liga a 2-a de fotbal feminin, campionatul 2019/2020 a fost îngheţat, iar ocupantele locurilor I din cele două serii au promovat în primul eşalon. Fruntaşă în seria a doua, ACS Banat Girls Reşiţa a obţinut dreptul de a evolua în prima ligă feminină a României.

Ne bucurăm, dar rămânem cu picioarele pe pământ, spune antrenorul Daniel Amariei, care e conştient că exigenţele vor fi altele din toamnă. Potrivit regulamentului stabilit de forul tutelar, din Liga 1 de fotbal feminin nu a retrogradat nicio echipă. Sezonul următor se va desfășura într-o serie de 14 formaţii, urmând a retrograda direct echipele situate la final pe locurile 13 și 14. Ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la un joc de baraj cu formaţiile aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii a 2-a, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe. Daniel Amariei nu-şi pune însă problema retrogradării.

“Nici nu vreau să ne gândim la salvarea de la retrogradare, eu sunt foarte încrezător şi îmi doresc o clasare cât mai bună; de ce nu, să prindem chiar play-off-ul, ar fi extraordinar”, a declarat principalul echipei reşiţene.

Actualul lot va fi păstrat, inclusiv jucătoarele aduse în această primăvară – fotbaliste care nu au apucat încă să pună umărul la succesele fetelor din Banat.

„Una dintre fetele noi, Lidia Caoni, a şi glumit pe subiectul ăsta; spunea că s-a legitimat la clubul nostru ca jucătoare de Liga a 2-a, n-a jucat niciun meci şi acum este jucătoare de Liga I! Toate fotbalistele pe care le-am transferat nu au fost aduse pentru o perioadă scurtă, ele s-au integrat foarte bine în colectiv, au văzut cam care sunt condiţiile şi atmosfera la echipă şi îşi doresc să rămână. Pe lângă nucleul de bază, care numără circa 20 de jucătoare, va trebui să ne mai întărim cu câteva fete, pentru că vrem să reprezentăm cu mândrie judeţul Caraş-Severin la nivel naţional”, a mai spus Daniel Amariei.

Calendarul viitorului sezon al Ligii I de fotbal feminin nu a fost încă stabilit, dar s-a decis data de start: prima etapă va avea loc în data de 23 august. Pentru fetele din Banat, vacanţa de vară se va încheia la 13 iulie, când principalul Daniel Amariei va suna adunarea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •