Misiune dificilă pentru handbaliştii reşiţeni. Stranierii ar putea face diferenţa în viitorul sezon

Misiune dificilă pentru handbaliştii reşiţeni. Stranierii ar putea face diferenţa în viitorul sezon

Lotul echipei de handbal CSM Reşiţa va începe în iulie pregătirile pentru viitoarea ediţie a Ligii Zimbrilor, care programează prima etapă în data de 19 august. Pandemia de coronavirus a oferit echipei reşiţene şansa de a rămâne în primul eşalon al handbalului masculin românesc, pentru că Federaţia a decis să pună punct sezonului 2019-2020 fără retrogradarea vreunei echipe. Rosso-nerii vor fi conduşi în continuare de antrenorul Bojan Butulija, care speră ca Reşiţa să demonstreze că merită a doua şansă.

“Din punctul meu de vedere, campionatul 2020-2021 o să fie mult mai puternic decât sezonul trecut, deoarece s-a schimbat şi regulamentul; după cum ştiţi, fiecare echipă poate să aducă opt străini – doi fără criterii şi şase cu criterii , ceea ce oferă o şansă foarte bună. Din punct de vedere financiar, iarăşi este dificil să obţii jucători foarte buni, care au criterii. Cred că o să fie un campionat interesant, pot spune că noi am avut noroc cu Covidul în sezonul trecut. Sper ca de data asta să putem demonstra că meritam şansa asta, care a venit aşa, ca o surpriză”, a declarat antrenorul Bojan Butulija.

Noile criterii pentru stranieri menţionate de principalul rosso-nerilor au fost aprobate anul acesta de Consiliul de Administraţie al FRH. Practic, este vorba despre o revenire la criteriile care erau în vigoare cu patru ani în urmă. În cadrul unei întâlniri de lucru, reprezentanţii echipelor din Liga Zimbrilor ajunseseră la concluzia că vechile criterii, impuse pentru prima dată de FRH în sezonul 2016-2017, au adus mai multe beneficii handbalului românesc. Propunerea revenirii la vechile criterii a fost aprobată de federaţie.

În această vară, CSM Reşiţa a adus cinci jucători noi, dintre care patru sunt străini. Pe lângă portarul Răzvan Szopka, vor întări lotul rosso-nerilor georgienii Teimuraz Orjonikidze (inter stânga) şi Irakli Kbilashvili (coordonator) şi sârbii Aleksa Milosevic (inter dreapta) şi Vladimir Jevtic (pivot). Georgienii sunt jucători de Naţională, iar Miloşevic este internaţional de tineret.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •