Fotbalistele de la ACS Banat Girls au pierdut duelul cu campioanele României

Liga I de fotbal feminin a continuat în acest weekend cu jocurile etapei a 6-a, rundă în care nou-promovata ACS Banat Girls a avut în faţă cea mai puternică echipă din competiţie. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, fetele din Banat au primit replica formaţiei Universitatea Olimpia Cluj, care domină de ani buni primul eşalon al fotbalului feminin din România. Deşi au jucat curajos, fără complexe, reşiţencele au fost nevoite să se recunoască în cele din urmă învinse de o echipă mult mai experimentată şi superioară din punct de vedere valoric.

Universitatea Olimpia Cluj s-a impus cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de Carmen Marcu (min. 44), Adina Borodi (min. 70) şi Carolina Ţabur (min. 86, 89). Universitatea Olimpia Cluj a beneficiat şi de două penaltiuri, apărate însă de Rita Panova, care a fost şi de această dată cea mai bună jucătoare a fetelor din Banat. La final, antrenorul reşiţean Daniel Amariei a recunoscut superioritatea clujencelor şi şi-a felicitat elevele pentru ambiţia cu care au înfruntat campioana.

“A fost o diferenţă foarte mare din punct de vedere valoric, ne-au dominat din primul până în ultimul minut, dar nu pot să trec cu vederea peste jocul echipei mele, care s-a ridicat la nivelul echipei campioane. Eu cred că am avut părţile noastre bune. Se dovedeşte încă o dată că avem, fără doar şi poate, cel mai bun portar din Liga I, cu două penaltiuri apărate astăzi. Păcat că am luat golul acela pe finalul primei reprize, probabil că aveam un alt moral dacă intram cu 0-0 la pauză. Lipsa de experienţă şi anumite accidentări care m-au forţat să înlocuiesc fundaşii de bandă şi-au spus cuvântul pe final, când am mai încasat două goluri. Pe ansamblu, sunt foarte mulţumit de efortul jucătoarelor mele, nu cred că am dezamăgit pe nimeni. Eu sunt foarte încrezător, cred că avem faţă de Liga I şi vom face faţă şi la acest nivel”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

După şase etape, ACS Banat Girls ocupă locul 9 în clasamentul Ligii I. În etapa viitoare, pe 18 octombrie, fetele din Banat se vor deplasa la Carmen Bucureşti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =