„Ziua Mondială a alimentaţiei”, sărbătorită de micuţii de la Grădiniţa „Palatul Fermecat”

72791743 382640925976939 5670638259982565376 n

Micuţii de la Grădiniță P.P. „Palatul Fermecat” Reşiţa, alături de părinţi şi îndrumaţi de educatoare, au desfășurat o acţiune extracurriculară dedicată „Zilei Mondiale a alimentației”, intitulată „Râdem, glumim, cu fructe ne hrănim”.

Preşcolarii s-au bucurat de o zi frumoasă în curtea grădiniței unde părinții şi bunicii au putut degusta prăjitură şi frigărui din fructe de toamnă. Aceşti au învăţat cât de important este să se hrănească sănătos, iar cei mai micuţi au fost îndemnaţi să comunice şi să socializeze cu colegii lor mai mari. Responsabile pentru această activitate au fost doamnele educatoare Ionela Ianosiga şi Elisabeta-Maria Novăcescu, coordonate de doamna director Tamara -Nicoleta Potoceanu.

Ziua mondială a alimentaţiei este sărbătorită an de an, la data de 16 octombrie, decizie luată în cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), care s-a desfăşurat la Roma, în perioada 10-28 noiembrie 1979. Scopul instituirii acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole.