Membrii fondatori ai reţelei academice SEEAM-Network se întâlnesc la Reşiţa

UEMR1

La iniţiativa Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi cu sprijinul financiar al Ministerului Educaţiei Naţionale, acordat prin proiectul CNFIS-FDI-2019-0348, a luat fiinţă o reţea academică pentru tehnologii de fabricaţie aditive, sub denumirea de SEEAM-Network (South Eastern European Academic Network for Additive Manufacturing, http://seeam-network.com/wp/).

Potrivit comunicatului de presă al UEMR, la rețeaua academică SEEAM-Network au aderat, până în prezent, în calitate de membri fondatori, două universităţi partenere ale UEMR din țări situate în sud-estul Europei, care au preocupări didactice şi de cercetare într-un domeniu ingineresc interdisciplinar de mare actualitate, respectiv cel al tehnologiilor aditive: University of Banja Luka (Bosnia-Herzegovina) şi Technical University of Moldova (Republica Moldova). Reţelei i s-a alăturat, de asemenea, şi Westphalian University of Applied Sciences Gelsenkirchen (Germania), care are rezultate recunoscute în domeniul tehnologiilor de printare 3D.

„Prin intermediul reţelei, universităţile afiliate urmăresc, pe de o parte, asigurarea pe termen lung de experienţe internaţionale pentru cadre didactice şi studenţi, prin mobilităţi de predare/învăţare de scurtă durată (max. o săptămână), realizate la instituţiile partenere, iar pe de altă parte, creşterea eficienţei în activitatea de cercetare ştiinţifică, prin punerea în comun a resurselor materiale şi a experienţei profesionale a cadrelor didactice şi cercetătorilor. Pentru derularea, în viitor, a acestor activităţi, universităţile reunite în SEEAM-Network vor aplela la finanţări europene, asigurate prin programele DAAD şi ERASMUS+, precum şi prin programe de cercetare. Reţeaua este deschisă atât universităţilor, cât şi entităţilor publice şi private interesate“, se mai spune în comunicatul de presă al universităţii reşiţene.