Cum arată situaţia din Caraş-Severin cu trei săptămâni înainte de începerea anului şcolar

IMG 1309

În această dimineaţă, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne, a convocat o videoconferinţă cu privire la pregătirile ce au loc în judeţe pentru începerea anului şcolar. Alături de Matei Lupu, prefectul judeţului, la întâlnire au participat şi membrii Colegiului Prefectural.

În momentul de faţă, în Caraş-Severin sunt 129 de unități de învățământ cu personalitate juridică , 399 structuri clădiri, dintre acestea 32 unități nu au autorizația sanitară. Prefectul a explicat că în cazul şcolilor fără autorizaţie, există plan de conformare. „La nivelul judeţului avem două au probleme mai mari în două sate, celălalte sunt în diferite faze pe reabilitare cu finanțare prin PNDL 1 PNDL 2 și fonduri guvernamentale. Din punctul de federe al Înspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă avem 32 de unități, toate cu lucrări structurale și urmează ca după depunerea documentației să-și obțină și aceste autorizații de funcționare”, a mai spus Lupu. De asemenea, în ceea ce priveşte lucrările de igienizare ce se desfăşoară în şcoli, la acest capitol nu sunt probleme.

La nivelul judeţului sunt 99 de microbuze şcolare care 64 sunt înmatriculate la școli și 35 la UAT-uri, iar prefectul judeţului a precizat că până în data de 6 septembrie absolut toate microbuzele scolare for fi verificte de angajații de la Inspectoratul de Poliție Județean.