La Reşiţa, şi „Palatele fermecate” se mai reabilitează

palatul fermecat 2

La Reşiţa continuă reabilitarea și modernizarea grădinițelor și creșelor, cu bani europeni. Astăzi, primarul Ioan Popa şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” din municipiul Reșița.

Lucrările vor viza izolarea termică a fațadei clădirii de pe strada Oţelului nr. 18 (Sp+P, 807 mp) și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniţei prin supraetajarea construcției şi crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, prin proiect, grădiniţa va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit (săli de grupă, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical).

Valoarea totală a proiectului este de 6.406.704,08 lei, din care 4.808.287,28 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Perioada de implementare este de 25 de luni. (Foto: Arhiva ADR Vest)