Vizită în Turcia a elevilor de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița

elevi mircea eliade

Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița continuă întălnirile ca partener într-un proiect. În perioada 14-18 martie, o echipă formată din două cadre didatice și șase elevi ai Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița a efectuat o vizită în Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, intitulat REACT! – Respect the Environment And Cherish Thyself.

Proiectul este realizat de către Liceum Ogolnoksztalcace im. Marii Sklodowskiej-Curie, Polonia, având instituții școlare partenere din mai multe țări: Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița – România, Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi – Turcia, Escola Secundária de Rocha Peixoto – Portugalia, Evening High School of Aigaleo – Grecia.

Tema proiectului e analiza comparativa a problemelor de mediu din țările și zonele școlilor participante, precum și eventualele soluții remediale, fiind un răspuns la problemele întâmpinate și la nevoile exprimate probabil de majoritatea școlilor europene. Motivația proiectului e disponibilitatea puternică de a face față slabei reciclări din școli, a obiceiurilor nesănătoase, a lipsei de entuziasm față de sport, a nivelului ridicat de smog în unele orașe din cauza arderii gunoiului, a problemelor locale cauzate de schimbările climatice (eroziune costieră în Portugalia, dispariția speciilor endemice din cauza defrișărilor în România, penuria de aprovizionare cu apă în Turcia, incendiile forestiere în Grecia și poluarea și eutrofizarea Mării Baltice în Polonia).

Obiectivele vor fi realizate printr-un set de activități, evenimente, micro-proiecte și prin proiectul eTwinning. Se vor realiza prezentări ale elevilor: filme, fotografii, desene, sculpturi, campanii de postere, diferite evenimente. Participanții vor dobândi, de asemenea, cunoștințe despre durabilitatea producției și a consumului de alimente, stilul de viață sănătos, precum și despre Pactul european privind clima și alte reglementări și valori promovate de UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 7 =