Elevii Colegiului Național „Mircea Eliade“, implicați într-un proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană

proect erasmus

Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița derulează în această perioadă un proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, sub denumirea generică – REACT! – Respect the Environment And Cherish Thyself.

Tema proiectului e analiza comparativa a problemelor de mediu din țările și zonele școlilor participante, precum și eventualele soluții remediale, fiind un răspuns la problemele întâmpinate și la nevoile exprimate probabil de majoritatea școlilor europene. Motivația proiectului e disponibilitatea puternică de a face față slabei reciclări din școli, a obiceiurilor nesănătoase, a lipsei de entuziasm față de sport, a nivelului ridicat de smog în unele orașe din cauza arderii gunoiului, a problemelor locale cauzate de schimbările climatice (eroziune costieră în Portugalia, dispariția speciilor endemice din cauza defrișărilor în România, penuria de aprovizionare cu apă în Turcia, incendiile forestiere în Grecia și poluarea și eutrofizarea Mării Baltice în Polonia).

Astfel, în perioada 2 – 8 octombrie va avea loc la Reșița întânirea partenerilor din Polonia, Liceum Ogolnoksztalcace im. Marii Sklodowskiej-Curie, Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița – România, 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi – Turcia, Escola Secundária de Rocha Peixoto – Portugalia, Evening High School of Aigaleo – Grecia.

Dezbaterile elevilor și profesorilor reuniți în România, la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, se vor axa pe probleme de sănătate, dependență, observarea mediului. Discuțiile vor viza alimentația sănătoasă, aditivii și alte substanțe nocive aflate în alimente. Elevii se vor reuni în cadrul unor expoziții, ateliere, lucrări practice și studii studii de caz și vor realiza producții audio-video – reclame, mesaje antidependență, chiar o paradă a modei (îmbrăcăminte realizată exclusiv din materiale reciclabile). Vor avea loc deplasări pe munte, în zone rurale pentru observarea de bune practici în agricultura tradițională și viața rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − thirteen =