ISJ Caraș-Severin a aprobat șase cereri de înscriere ca audienți a preșcolarilor/elevilor ucraineni, la Școala Gimnazială Bănia

clase

Comisia județeană constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a început activitatea de repartizare a preșcolarilor/elevilor ucraineni la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și de asistență psihopedagogică și consiliere.

Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin spune că au fost aprobate un număr de șase cereri ale părinților, de înscriere ca audienți a preșcolarilor/elevilor ucraineni, la Școala Gimnazială Bănia, acolo unde au domiciliu provizoriu. Tinerii pot participa fără restricții, la oricare alte activități educative școlare sau extrașcolare, organizate în unitatea de învățământ.

„Consilierii școlari, profesorii de limba ucraineană și de etnie ucraineană de la Școala Gimnazială Cornuțel, Copăcele și Reșița asigură resursa umană necesară și adecvată nevoilor de comunicare și de consiliere  ale acestor elevi, în situația în care se există cerere în acest sens.Deocamdată au statut de audienți, dar dacă se hotărăsc să rămână și solicită școlarizarea și înmatricularea în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar românesc, în vederea dobândirii calității de elev în România, aceștia vor avea nevoie de echivalare de studii, care se realizează conform prevederilor legale în vigoare 25 martie 2022“, a declarat inspector școlar general, prof. Pristavu Lavinia Carina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + ten =