Peste 60% din elevii cărășeni au susținut astăzi prima probă la simularea examenului de Bacalaureat 2022

815810 d05e 4

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a de liceu susțin, în perioada 28-31 martie 2022, probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2022, în care viitorii absolvenți de liceu își pot testa, prin rezolvarea subiectelor, cunoștințele în perspectiva examenului de BAC din luna iunie.

Astăzi, 28 martie 2022, s-a desfășurat prima probă scrisă a simulării examenului de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română. Potrivit Inspectoratului Județean Școlar, la nivelul județului Caraș-Severin au fost prezenți 1.402 de elevi, un procent de 66,10%, 719 nu s-au prezentat la examen, din care 484 din clasa a XIII-a seral.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, mâine, 29 martie 2022, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului și specializării. „Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține pe 31 martie probă scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie. Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învăţământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați“, a transmis Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =