Valeria Schelean-Șomfelean militează pentru eliminarea violenței asupra femeilor

NOVE 2019

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca 25 noiembrie să devină Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Deputata PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean, consideră că: „Violenţa împotriva femeilor şi a fetelor reprezintă una dintre cele mai răspândite şi mai devastatoare forme de încălcare a drepturilor omului din întreaga lume. Se estimează că o treime dintre femeile şi fetele de pe glob au suferit acte violenţă într-un moment sau altul al vieţii lor. Această violenţă reprezintă o barieră în calea egalităţii de gen, a drepturilor şi a capacitării femeilor şi fetelor şi a dezvoltării lor în ansamblu, precum şi un obstacol în calea realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă“.

În opinia deputatei liberale, eradicarea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor reprezintă primul pas către pace şi securitate mondială şi este o condiţie prealabilă pentru promovarea, protejarea şi respectarea drepturilor omului, a egalităţii de gen, a democraţiei şi a creşterii economice.