Deputata Schelean consideră că „Puterea foloseşte moţiunea pe Justiţie ca pe sabia lui Damocles împotriva ministrului Toader“

VAL SCHEL

Votul moţiunea simple „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie“ a fost amânat pentu o altădată, întrucât parlamentarii Puterii nu au fost în sală.

Prin vocea liderului lor, Ludovic Orban, liberalii  spun că: „Este un comportament infantil, este fără precedent ca parlamentarii aparţinând unei majoritări guvernamentale să fugă de la votul unei moţiuni împotriva unui ministru în condiţiile în care cvorumul este asigurat de parlamentarii majorităţii, iar acest comportament ne arată că nu mai au încredere în proprii parlamentari”.

Pe de altă parte, deputata PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean- Şomfelean, unul dintre cei mai critici parlamentar pe legile justiţiei, spune că: „PSD-ALDE folosește moțiunea pe justiție inițiată de Opoziție ca pe  «sabia lui Damocles» împotriva lui Tudorel Toader. Majoritatea guvernamentală face presiune asupra ministrului justiției pentru promovarea, prin Ordonanță de urgență, a modificărilor la Codul penal și Codul de procedură penală și îl șantajează, în caz de refuz, cu votul în favoarea moțiunii simple“.

Reamintim că moţiunea simplă „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie“. a fost iniţiată de un număr de 91 de parlamentari PNL şi USR.