Un consilier judeţean PSD pierde funcţia de director. Anca Pascu consideră măsura ca fiind abuzivă

PASCU

Printr-o Adresă a primarului Bocşei, Eugen Cismăneanţu, soţia fostului primar al Bocşei, Mirel Pascu, a fost înştiinţată la sfârşitul lunii ianuarie, că i-a încetat contractul de management pe care îl avea cu Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocşa. În Adresă se făcea referire la o Sentinţă a Tribunalului Caraş-Severin, Secţia Contecios Administrativ, privind un dosar în care reclamant era Agenţia Naţională de Integritate, dar şi de o Adresă emisă de A.N.I. şi înregistrată la Primăria Bocşa.

Părţile în această poveste se situează pe poziţii diferite. Iată ce ne-a mărturisit Eugen Cismăneanţu: „Există o sentinţă judecătorească pe care am pus-o în aplicare. Este vorba de procesul pe care domnul Mirel Pascu (soţul Ancăi Pascu, n.r.) l-a avut cu A.N.I. legate de dispoziţiile pe care acesta le-a semnat în calitatea sa de primar, de numire a soţiei sale în funcţia de director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Bocşa şi în care instanţa a dispus anularea acestora, pentru că exista conflict de interese. A.N.I. s-a sesizat, a existat un proces, iar noi nu am făcut altceva decât să punem în aplicare o sentinţă judecătorească, definitivă“.

În replică, Anca Pascu consideră că această decizie este una care nu are suport legal şi că măsura luată împotriva sa este una cu tentă politică, în condiţiile în care cei doi fac parte din formaţiuni politice diferite: PMP, primarul Cismăneanţu, PSD, Anca Pascu.

„Există o Decizie a Secţiei de Contencios Administrativ, de la Tribunalul Caraş-Severin, cu desfacerea contractului de muncă. În preambulul Adresei semnată de primarul Bocşei se arată că la bază se află o înştiinţare a A.N.I., ceea ce mi se pare o aberaţie să desfaci un contract de muncă pe un punct de vedere şi nicidecum pe o Decizie a instanţei“, este de părere consilierul judeţean.

Fostul primar, Mirel Pascu este surprins şi el de hotărârea luată şi vine cu câteva clarificări în acest caz: „Dispoziţia mea de angajare a soţiei este lovită de nulitate pentru că, ea (soţia, n.r.) a trecut de la Spital la Căminul pentru Persoane Vârstnice (vorbim de anii în care s-au închis 64 de spitale, n.r.) printr-o hotărârea Consiliului local. Primarul este primar, iar Consiliul local este o altă instituţie. La vremea respectivă, Consiliul local, şi nu primarul a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de director, pe care soţia l-a câştigat. Eu nu am făcut altceva decât să duc la îndeplinire dispoziţia. Repet, dispoziţia de angajare este lovită de nulitate, aşa spune legea. Fiind lovită de nulitate, actualul primar ar fi trebuit să o abroge şi să emită altă dispoziţie. Pe de altă parte, edilul este obligat să respecte rezultatul concursului de angajare, întrucât în nicio instanţă acesta nu a făcut obiectul unui proces. Eu nu suspectezi de prostie pe cineva, că ar fi culmea, ci de rea-voinţă“, mărturiseşte Mirel Pascu.

Anca Pascu ne-a mai spus că va contesta în instanţă măsura încetării contractului de management şi se declară optimistă în privinţa sentinţei. În urmă cu câţiva ani spune că s-a întâmplat la fel, fiind repusă pe funcţie şi primind salariul pe perioada în care a stat acasă, în jur de 20.000 de lei.