Primarul Nicolae Beg, către deputata Jivan: „Ai ce ai cu mine, dar ce ţi-a făcut comuna?“

LĂIŢA DE LA MARGA

Nicolae-Lăiţă Beg, primarul PSD al comunei Marga, a căzut în dizgraţia liderilor judeţeni. Pur şi simplu, preşedintele Filialei Caraş-Severin a Asociaţiei Comunelor din România a fost dat la o parte de conducerea de la Reşiţa, iar acest lucru, din câte se pare, i se trage de la faptul că este din aceeaşi comună cu soţia lui Ion Mocioalcă, cel care a trecut între timp la Pro România.

„Nu m-au mai chemat deloc la întâlnirile PSD. Săptămâna trecută, au venit patru băieţi la Marga să împartă pliante în comună. I-am chemat la primărie să vorbesc cu ei, le-am dat o cafea, un suc şi au plecat mai departe. Erau de la PSD, din Reşiţa, dar niciun lider important, de parcă Marga e condusă de primar liberal. Cei mari, cu Luminiţa Jivan şi Ionuţ Chisăliţă în frunte au umblat prin Oţelu, Zăvoi, Valea Bistrei, dar la Marga nu au ajuns. Eu am văzut pe postările pe Facebook, că altfel nu aş fi ştiut. E treaba lor, dacă aşa ştiu să facă politică.“

Primarul Beg a vorbit şi despre Proiectul „Via Transilvănica“ ce ar urma să lege, pe o distanţă de 950 de kilometri Mănăstirea Putna şi Transilvania de Dunăre, gândit să treacă prin zece judeţe, inclusiv Caraş-Severin. Este vorba de un proiect după modelul spaniol şi american, cu tematică religioasă, pelerinaje la obiective de acest gen.

„Aţi văzut că nu m-au inclus nici acolo sau poate m-au scos afară din acel proiect. Uitaţi cum arată traseul ales, au inclus toate cătunele, în care nu ai ce să vezi, iar de la Voislova au ajuns direct la Băuţari şi Cornişor, sărind peste Marga care e în cale. Glumind, ca să faci treaba asta, probabil că s-au gândit să facă un drum suspendat, deasupra comunei noastre. Înţeleg că ai ce ai cu mine, dar cu comuna ce ai de nu vrei să faci campanie?“, se întreabă primarul PSD.

Lăiţă Beg ştie că totul i se trage de la faptul că s-a întâlnit cu Victor Ponta când acesta a venit la Reşiţa la începutul primăverii şi că a fost la masă cu acesta. „Dar  la masă au mai fost şi alţi şase primari PSD (ale căror nume primarul nu le dezvăluie), plus trei de la alte partide, dar numai pe mine m-au dat la o parte. Nu e frumos din partea ei ce face (Luminiţa Jivan, n.r.), că eu am fost primul care a umblat cu ea peste tot, iar asta s-a uitat“, a mai spus primarul Beg.