Tinerii reşiţeni au ocazia mâine să se distreze în „Autobuzul copilărilei”

autobuzul copilăriei

Mâine, 30 mai, în intervalul orar 9.30- 13.00, în Reşiţa va circula „autobuzul copilăriei”. Cei mici vor se vor juca alături de tinerii de la Centrul de Voluntariat Reşiţa şi vor confecţiona diferite obiecte handmade.

„Programul evenimentului a fost gândit astfel încât să cuprindă activități inedite care să antreneze copiii şi să stimuleze participarea lor. Copiii sunt așteptați să participe nu doar ca simpli spectatori ci ca protagoniști ai spectacolului ce le-a fost pregătit pentru ei. Autobuzul pornește la drum prin oraș într-o aventură de explorare și inventare a jocurilor. În cadrul acestui experiment copiii vor fi invitați să se simtă sărbătoriți, să se bucure, să descopere lucruri noi alături de voluntari, copii cu puțin mai mari decât ei”, spune Daniela Lupşan, consilier de tineret.

Este pentru a şasea oară când Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reșița, Primăria Reșița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic Caraș-Severin organizează astfel de acţiuni dedicate „Zilei copilului” cu sprijinul societății de transport local TUR Reșița.

Tinerii voluntari vor face animație, vor organiza ateliere hand made mobile demonstrative: jonglerii cu diverse obiecte, face painting, modelat baloane, brățări, magie. În autobuz va fi şi un spaţiu alocat unui workshop pentru situații de urgență, respectiv informare preventivă.

Printre cei care deja s-au înscris să circule prin oraş se numără cei de la Colegiul Naţional Traian Lalescu Reșița, Școala Gimnazială nr. 9, Școala Primară din Dealul Crucii, Liceul de Artă Sabin Păuța Reșița, Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița. Fiecare copil va fi primit în autobuz, cu condiţia să vină în stațiile de autobuz de pe traseu purtând un mesaj de format cel puțin A4 (să fie vizibil), pe care să scrie: „Aștept Autobuzul Copilăriei”. Cele mai inspirate, originale, amuzante și aranjate pancarte vor fi premiate în autobuz. Reprezentanţii Direcţiei judeţene spun că în caz de vreme ploioasă acţiunea se va reprograma.