Festivalul de teatru pentru Copii de la Reşiţa vine cu o surpriză pentru pasionaţii de astronomie

La începutul lunii iunie, Teatrul de Vest Reşiţa va organiza cea de a doua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor”. Conform organizatorilor, vor fi prezente în oraş mai multe companii de tetru, în special cele cu o experienţă în ceea ce priveşte teatrul de păpuşi.

Mai mult decât atât, ediţia de anul acesta vine cu elemente noi, ateliere ce vor fi realizate în mai multe cartiere din Reşiţa, dar şi cu o surpriză pentru micuţii pasionaţi de astronomie. Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest Reşiţa spune că s-au finalizat negoricerile cu proprietarii domului tip planetarium, iar rezultatele au fost pozitive. Astfel că tinerii din Reşiţa vor avea ocazia să participe la călătorie în Univers printre stele şi planete în cel mai mare şi mai performant planetariu mobil din România.

„Vom amplasa în centru un dom de 16 m, diametru interior, în care se vor face proiecții de 360 de grade, spectatorii vor sta în fotolii care vor lua forma corpului, și vor viziona diferite filme despre crearea Universului. Domul va avea program de la 10.00-13.00, vor fi trei serii de proiecții de dimineață pentru copii pe perioada 1-8 iunie, iar de la 17.00-20.00 vor fi proiecții destinate spectatorilor de toate vârstele. În continuarea programului în dom vor avea loc concerte susținute de DJ, trupe rock sau chiar de muzică populară, pentru amatori, serile vor fi dedicate tinerilor”, a precizat Florin Gabriel Ionescu, managerul Teatrului de Vest din Reșița. Un bilet pentru una dintre proiețiile care vor avea loc în dom costă 10 lei pentru copii, respectiv 20 de lei pentru adulți.