De astăzi începe Săptămâna Naţională a Voluntariatului Reşiţa 2019

Voluntari Mansarda Reşiţa

Timp de o săptămână voluntarii reşiţeni vor organiza mai multe evenimente dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Organizatorii, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița, cu sprijinul Primăriei Reşiţa spun că scopul acţiunilor este de a stimula interesul tinerilor şi de a-i motiva să fie activi în rezolvarea unor probleme din comunitatea locală.

Programul debutează astăzi, 13 mai, de la ora 12.00 cu o campanie de promovare a voluntariatului. „Temele ce vor fi aduse în discuție sunt: noțiuni generale despre voluntariat şi legislația în vigoare, voluntariatul ca mijloc de educație nonformală, cum se face o campanie de recrutare de voluntari, despre responsabilitățile şi beneficiile care rezultă din a fi voluntar pe termen lung, despre oportunitățile de formare şi de training pe care le pot avea ca voluntari, despre cunoștințele ce pot fi dobândite, despre dezvoltare personală şi profesională, despre activism civic”, spune Daniela Lupşan, consilier pentru tineret din cadrul Direcţiei Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Mâine, 14 mai 2019, ora 17.00, în Parcul Siderurgistului are loc acţiunea „Tuci tutuci, hai în parc”. Se vor organiza ateliere de animație stradală pentru copii, tinerii voluntari vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai mici cetățeni ai urbei. Voluntarii vor face inițiere în artele circului, ateliere de împletit brăţări, face-painting, modelaj cu baloane.

Programul acestei săptămâni va cuprinde acţiuni de voluntariat desfăşurate de jurnaliștii reşiţeni, dar şi „Free Ocico”, 16 mai 2019, ora 17.00, la Time Cafe, „Află ce te face să-înflorești – performance stradal” (7 mai 2019, ora 17oo, Centrul civic, Parcul Tricolorului Reșița) şi „Descoperă Tezaurul Carașului”, acţiune ce va avea loc în 18 mai 2019, ora 9.00, Cheile Carașului.