Tânăra Maia Truțulescu a reprezentat Reșița la faza internațională a concursului „Afișe pentru pace“

maria trutulescu

Lions Clubs District 124 Romania a fost reprezentat la faza internațională a concursului „Afișe pentru pace“ de tânăra Maia Truțulescu. Reșițeanca de 12 ani, elevă la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița, este pasionată de pictură, iar rezultatele vorbesc mai mult decât orice cuvinte. În cadrul Convenției de Iarnă a Districtului 124 România, care a avut loc la Sibiu între 21-24 ianuarie 2022, reprezentanta Lions Reșița Kindness a avut privilegiul de a-i fi încredințat premiul Districtului 124 România, precum și Diploma acordată pentru Marele premiu pe District pentru câștigătoarea Maia Truțulescu.

„La rândul nostru, am avut onoarea să îi înmânăm Maiei acest premiu și diploma din partea Districtului 124 România, pentru câștigarea fazei Naționale. De asemenea, „Flowers by Elke Catalina“ i-a pregătit un minunat buchet de flori în culorile cluburilor Lions.Concursul ”Afișe pentru Pace” organizat de către Lions Club International, are o tradiție de 34 de ani. Faza finală a concursului, are loc în fiecare an la Oak Brook la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, fiind ales câștigătorul Marelui Premiu și 23 de căștigători ai unui Premiu de Merit. Anul acesta, au participat aproximativ 600.000 de copii din 55 de țări. În finală au intrat 109 lucrări. Cu mândrie și bucurie în suflet, am primit vestea că desenul reprezentantei noastre, a LC Reșița Kindness, a Reșiței, a Districtului 124 România, desenul minunatei și talentatei Maia Truțulescu,a fost ales printre cei 23 de câștigători ai unui Premiu de Merit“, au transmis reprezentanții Lions Reșița Kindness.

Desenele au fost selectate pe baza creativității, originalității și portretizării temei ”We Are All Connected”, 23 de artiști din Australia, Bulgaria, Canada, China, China Taiwan, Anglia, India, Indonezia, Israel, Mexic, Portugalia, Republica Coreea, România, Turcia și Statele Unite (California, New Mexico și Virginia), fiind recompensați cu premii de merit.

„Am primit vestea cu mare bucurie, deși nu mă așteptam, știind că este un concurs foarte greu, unde participanții sunt selectați cu mare atenție să-și reprezinte țara. Pentru mine este o mare onoare că am reușit să mă calific în finală, să reprezint România și să obțin și un Premiu de Merit la această prestigioasă competiție internațională. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Lucrarea mea reprezintă legătura dintre oameni, iar pornind de la tema ”We are all conected” am încercat să surprind o lume ideală în care copiii sunt viitorul lumii, ei construind cu dragoste și dăruire un pământ ideal. E ca o grădină în care toți se bucură, se susțin și se integrează într- un singur loc. Din acest loc ideal am ilustrat o scară spiralată, care este de fapt spirala ADN-ului, fiindcă toți avem aceeași origine și stă în natura lucrurilor să fim egali. În spate am reprezentat un pod, o punte de legătură între două mega-orașe, două lumi probabil diferite, dar care comunică, se conectează una cu alta atunci când oamenii își dau mâna unul cu altul și se susțin. Prietenia și legătura care există între oameni am reprezentat-o prin mâinile strânse. Ele formează un lanț de siguranță care face posibilă armonia între noi, între culturi, sau între noi și tot ce ne înconjoară. Lucrarea are 60 / 50 cm, si este realizată în tehnică mixtă”, a declarat Maria Truțulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 10 =