Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost sărbătorită cu fast la Bocșa

cititori bocsa

binary comment

În cea de-a doua zi a lunii februarie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internațională a Cititului Împreună. La Bocșa, de șase ani, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” s-a alăturat proiectui LitWorld, care întrunește într-o singură zi copii și tineri, adulți și vârstnici, din peste o sută de țări ale lumii, prin care se dorește a fi un îndemn la lectură, o frumoasă celebrare a puterii Cuvântului.

„În acest an, cei care au răspuns invitației bibliotecii bocșene au fost elevii clasei a IX-a B de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, îndrumați de prof. dr. Liana Ferciug, alături prof. Dragoș Vasile, directorul Liceului Teoretic „Tata Oancea” și prof. Dănuț Stănchescu, bibliotecarul Liceului. Ca de obicei, au fost prezente și două eleve voluntare: Bianca Mură și Amelia Belgea, care, cu pricepere și convingere, au recomandat colegilor mai tineri câteva cărți, lecturând fragmente cu voce tare. Evident, întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de fotografii și acordare de diplome pentru marcarea celei de-a VII-a ediție a ZICI 2022 la Bocșa, Caraș-Severin“, a declarat gabriela Șerban, directoarea bibliotecii din Bocșa.

Între cărțile discutate și recomandate s-au aflat „Chimista” de Stephenie Meyer, „Hoțul de cărți” de Markus Zusak, „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury, cărțile autoarei Gusel Iahina: „Zuleiha deschide ochii”, „Copiii de pe Volga” și „Trenul spre Samarkand”; de asemenea, între recomandările organizatorilor s-au regăsit și scriitori români contemporani precum Mircea Cărtărescu, Herta Müller, Radu Paraschivescu, Robert Șerban, Titus Suciu, Ioan Cărmăzan, Vasile Bogdan, Ion Marin Almăjan și alții, făcându-se, într-un fel, legătura între carte și film, între carte și artă, sub diferite aspecte.

Cu acest prilej, tinerii au ascultat recomandări de lectură, au asistat la prezentarea revistei „Bocșa culturală”, dar și la prezentarea expoziției de pictură In memoriam Viorel Coțoiu, organizată la un an de la plecarea artistului bocșean în „lumea cea fără de dor”. Fascinați de mulțimea și diversitatea cărților, elevii prezenți la eveniment au promis că-și vor face un obicei din a trece pragul bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =