„Eminescu și Unirea” a dat startul evenimentelor cultural-literar-artistice la Bocșa

eminescu si unirea

„Eminescu și Unirea” a startul evenimentelor cultural-literar-artistice la Bocșa, astfel că, ieri, 23 ianuarie 2022, la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” Vasiova, după oficierea Sfintei Liturghii și Împărtășirea cu Sfânt Trupul și Sângele Domnului, părintele dr. Daniel Crecan, parohul Bisericii, a invitat prieteni și colaboratori la o discuție despre carte, poezie, Eminescu și Mica Unire.

„Deși programul stabilit ar fi trebuit să fie mai amplu, iar recitalul de poezie din creația eminesciană mult mai bogat, din pricina pandemiei, a frigului și a problemelor de sănătate, mulți dintre tinerii și copiii Centrului Catehetic „Vasiova” nu au putut fi prezenți. Informații interesante și importante, atât despre poetul Mihai Eminescu, cât și despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza și perioada lui de domnie, au fost rostite, furnizate, de către istoricul dr. Mihai Vișan și pr. dr. Daniel Crecan. Versurile eminesciene au fost prezente prin recitalul susținut de două tinere ale Centrului Catehetic „Vasiova” – Giorgia și Julia Nicu“, a declarat Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii din Bocșa.

De asemenea, a avut loc și o mică expoziție de carte constituită din colecția „Eminescu” a Editurii TIM din Reșița. Evenimentul a fost organizat la inițiativa pr.dr. Daniel Crecan de către Centrul Catehetic „Vasiova” al Bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului”, în colaborare cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

„De asemenea, menționăm că evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, fiind organizată și o sesiune on-line, la care au participat români din străinătate. În urma promovării afișului pe rețelele de socializare, români (în special bocșeni) aflați în alte părți ale lumii, și-au manifestat dorința de a viziona, de a lua parte la acest eveniment. Mulțumim, în special, Ceciliei Stan, fiica regretatului profesor și jurnalist Eugen Stan, care, stabilită în Insulele Canare, desfășoară acolo o frumoasă activitate pentru copii și tineri privind limba, cultura și civilizația românească, iar duminică, 23 ianuarie 2022, prin intermediul Ceciliei, românii din Insulele Canare ne-au fost alături on-line“, a mai adăugat Gabriela Șerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − ten =