Staționarul III din Reșița, „readus la viață“ în 100 de zile cu ajutorul comunității și a 4.000 de voluntari

stationarul III

Ieri, s-au încheiat cele 100 de zile dedicate reabilitării Staționarului III al Spitalului Județean Reșița. Dacă în 30 de ani nu s-au văzut rezultatele unor intervenții în ceea ce privește confortul pacienților de aici, în cele 100 de zile de lucrări, aspectul interior al acestui imobil s-a transformat total.

Totul a fost posibil în urma campaniei umanitare „Adoptă un salon”, ediţia a doua, demarat de Asociaţia Cultură şi Fapte Bune, Lili Gherle Flisc și medicul Emil Bunda reușind să mobilizeze peste 4.000 de voluntari sute de oameni în acest proiect. De la medici, jandarmi, polițiști, elevi, studenți, oameni simpli, toți s-au implicat cu ce au putut, iar în cele 100 de zile s-au refăcut 122 de încăperi plus casa scărilor și intrarea în unitatea spitalicească, de la pereți și până la instalații electrice și sanitare.

„Noi ne-am propus 10 de zile de igienizare, dar am ajuns la 100. A fost greu, a fost foarte greu, am plâns, am clacat, ne-am ridicat și am mers înainte. Ați văzut o parte din rezultat, probabil veți vedea și partea cealaltă, există o parte bună, o parte și mai bună, comunitatea a spus prezent, comunitatea a înțeles că acest spital nu este al meu, nu este al doctorului Bunda, este al tuturor. Este nu o bucurie, e puțin spus bucurie, iar mulțumesc este un cuvânt prea mic pentru toți cei care au crezut în noi în primul rând și în al doilea rând că se poate. Mulțumesc lui Dumnezeu, am reușit împreună cu voi, cu presa, cu comunitatea, cu instituțiile, cu cultele. Am reușit imposibilul! Care astăzi se vede! Este un mare și real posibil, datorită vouă tuturor!”, a declarat voluntara Lili Gherle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =