Romsilva a instalat în Caraş-Severin camere video de monitorizare

FOTO ROMSILVA CAMERE 2

Pentru a preveni tăierile ilegale în fondul forestier de stat și transporturile ilegale Romsilva a instalat în țară, până în prezent, 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate. Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcțiile silvice din Caraș-Severin, Botoșani, Mureș, Bacău, Brașov, Hunedoara, Sibiu, Maramureș, Suceava și Vâlcea.

O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifică și verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permițând verificarea transporturilor de masă lemnoasă, precum și trasabilitatea lemnului exploatat din pădurile proprietatea publică a statului. Accesul la aceste sisteme video au și organele de poliție, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.

Procesul de implementare este în desfășurare, fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video, amplasarea lor se va face în zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialiștii Romsilva. Se intenționează ca, pe viitor, aceste sisteme video să fie conectate la sistemul informatic SUMAL 2.0, printr-o investiție prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență, acestea putând astfel să monitorizeze în timp real transporturile de lemn recoltat din pădurile de stat și să emită alerte dacă aceste transporturi de masă lemnoasă nu dețin avizele legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 2 =