Direcția Silvică Caraș-Severin a demarat campania de plantare de copaci pe 25 de hectare din zona Doman a Reșiței

plantare

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează în prezent 324 mii de hectare fond forestier proprietate publică a statului, ceea ce înseamnă 77% din totalitatea suprafeței fondului forestier de la nivelul județului. Diferența de 23% o reprezintă suprafețe de fond forestier care aparțin fie unităților administrativ-teritoriale, fie proprietarilor privați. În cursul zilei de ieri, a fost demarată o campanie de împădurire pe cele 25 de hectare din zona Doman din municipiul Reșița.

Pentru anul 2022, programul de regenerare a pădurilor pentru Direcția Silvică Caraș-Severin, este de 495 hectare, din care regenerări naturale pe 382 hectare și regenerări artificiale (împăduriri) pe 113 hectare. 

Pentru împăduririle din acest an, sunt necesari aprox 800 mii puieți forestieri din speciile brad, molid, larice, gorun ,cer, fag, paltin de munte, frasin, cireș, nuc negru și castan puieți care la această dată sunt disponibili în pepinierele Direcției Silvice și, mai mult decât atât, Direcția deține un excedent de 700 mii de puieți din specia molid și larice apți de plantat, care se oferă spre vânzare. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, se vor executa și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (secetă, incendii etc.), pe o suprafață de 57 de hectare.    

Valoarea lucrărilor de împăduriri care se vor realiza în anul 2022 este de peste 1,8 milioane lei, lucrări finanțate din fondul de conservare și regenerare înființat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =