Romeo Dunca: „Este inoportun să târâm Consiliul Județean într-un alt credit împovărător, fără a realiza efectiv ceva“

romeo dunca

În urma dezbaterii publice de astăzi, cu privire la încetarea proiectelor destinate celor trei staționare ale Spitalului Județean Reșița, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, insistă pe ideea de a renunța la investiții serioase și de a se concentra pe construirea unui spital nou și pe obținerea finanțării pentru spitalul modular.

La întâlnire au participat doar doi consilieri județeni, Ioan Crina (PSD) și Caius Diaconescu (PRO România), precum și Florin Trofin, reprezentantul proiectantului. „Au fost discuții politice, nu de lucru. Lucrurile sunt clare, proiectantul a lucrat în baza unor comenzi clare, date în cursul anilor trecuți cu temă de proiectare clară în care am primit bani pentru anvelopare și în final s-au dorit bani pentru modernizare. Lucrările de anvelopare nu înseamnă strict anvelopare, pentru că odată ce intri și deschizi un șantier, trebuie să respecți și niște norme și să obții avizele de incendiu, fapt pentru care costurile au crescut foarte mult. A veni acum și să căutăm niște artificii pentru a lua niște credite, nu cred că este o soluție. Părerea mea este că este inoportun să târâm Consiliul Județean într-un alt credit împovărător de 30 de milioane de lei, pentru următorii 20 de ani, repet, fără a realiza efectiv ceva, adică fără a aduce o îmbunătățire fundamentală. Cu atât mai mult cu cât reabilitarea acestor staționare ne diminuează șansa de a putea face un spital județean nou”, a precizat la finalul ședinței președintele Romeo Dunca.

Astfel, în ședința următoare a Consiliului Județean, cele trei proiecte referitoare la intenția de încetare, prin acordul părților, a Contractelor de finanțare nr. 3676/04.02.2019 „Creșterea Eficienței Energetice și Utilizarea Energiei din surse Regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin-Staționar 1“ , cu modificările și completările ulterioare, nr. 3139/19.09.2018 „Creșterea Eficienței Energetice și Utilizarea Energiei din surse Regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin-Staționar 2“, cu modificările și completările ulterioare, și nr. 3139/19.09.2018 „Creșterea Eficienței Energetice și Utilizarea Energiei din surse Regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin-Staționar 3“, cu modificările și completările ulterioare, vor intra din nou pe ordinea de zi. Dunca a declarat că speră să fie susținut de colegii din partid și că se va putea merge mai departe cu proiectele în plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + nine =