Spitalul Județean de Urgență Reșița rămâne doar cu Staționarele I și II

Spitalul Județean de Urgență Reșița rămâne doar cu Staționarele I și II

La finalul ședinței de ieri a Consiliului Județean Caraș-Severin, președintele Romeo Dunca a vorbit din nou despre spitalul modular, de care ar depinde în totalitate strategia de investiții în ceea ce privește sistemul sanitar din municipiul Reșița.

Printre altele, Dunca a explicat că în viitorul apropiat investițiile către Staționarul III s-ar opri. „La Staționarul III am renunțat, problema rămâne între II și I. Vom știi exact în momentul în care vom avea răspunsul vis-a-vis de spitalul modular. Dacă nu vom face spitalul modular, va trebui să găsim resurse pentru restul“, a precizat președintele CJ. Acesta a adăugat faptul că toată activitatea se va restrânge în cele două clădiri rămase.

Până atunci, în aceste zile, la Staționarul III se desfășoară o amplă campanie umanitară, „Adoptă un salon”, mai mult decât atât, recent s-au făcut investiții în ceea ce privește o linie de oxigen. „Sunt investiții aferente doar perioadei de funcționare a acestui staționar, care nu va fi la nesfârșit. Este exact ca și cum ai niște pantofi care sunt găuriți, dar ți s-a rupt șiretul. Îți mai iei un șiret și mai alergi un pic cu ei și o să îi arunci când o să găsești bani să îți cumperi alții”, a mai adăugat Romeo Dunca.

Tot ieri, consilierii județeni cărășeni și-au dat acordul ieri pentru alocarea sumei necesare în vederea achiziționării unei piese defecte la aparatul de RMN, în valoare de 174.000 de lei.

Mai mult decât atât, pe masa consilierilor s-a mai aflat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării adresate Ministerului Sănătății pentru achiziționare de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru anul 2021, prin care Consiliul Județean se angajează să asigure cofinanțarea de 10 la sută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =