Romeo Dunca, cu ochii pe licitațiile pentru achiziția de medicamente ale Spitalului Județean Reșița

spital resita e1585346292142

Zilele trecute, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Reșița își exprima, în mediul online, nemulțumirea față de deciziile luate de managerul Spitalului Județean Reșița, Alina Stancovici. Este vorba despre lansarea de licitații pentru achiziționarea de medicamente. Potrivit site-ului de licitații, Spitalul Județean vrea să cumpere produse farmaceutice – Medicamente PN HIV 6 și insuline, medicamente și soluții pentru secția de Diabet și HDR, valoarea totală fiind de aproximativ 26 de milioane de lei.

În opinia președintelul Consiliului Județean, managerul Alina Stancovici se grăbește să facă astfel de cheltuieli. „Nu sunt de meserie să analizez oportunitatea unei astfel de licitații dar e total nepotrivit să aflu de pe internet despre aceasta procedură. Nu am auzit un cuvânt despre aceasta intenție, nu am fost intrebat și nu știu cine o va onora, de vreme ce nu exista un ban în contul spitalului disponibili pentru o altfel de achizitie, iar datoriile azi sunt de 20.000.000 ron . Nu mi-a inspirat încredere această doamna iar persoane de conducere din anturajul acesteia, chiar m-au îngrozit. Am încercat să opresc avalanșa lucrurilor nefirești din spital, dar instantele au hotărât altceva. Probabil că sentința favorabilă a dat atât de mult curaj doamnei manager încât angajarea spitalului ,azi încă falimentar, în cheltuieli de zeci de milioane din banii care azi nu există, e floare la ureche în mintea managerului Stancovici“, spune Dunca.

Mai mult decât atât, șeful județului mai precizează că „În ultimele 18 luni pacienții spitalului nu au dus lipsă de nimic de vreme ce, tot de pe internet aflu azi că, au mai fost și alte licitații pentru medicamente, însumând tot undeva pe la 20 de milioane de euro. Iar managementul medicamentelor made în Reșița, a făcut posibil ca în ultimele luni ,o cantitate de aprox o tona de medicamente expirate să fie distruse. Am închis anul financiar 2022 la spital cu datori de 20 milioane. Obligația managerului era să reducă în cursul acestui an arieratele cu 5 milioane. Încă din luna noiembrie am cerut explicații. Termenul limita pentru a depune lista cu răspunsuri era 15 ian 2023. Nu am cunoștință ca doamna Alina Stancovici să se fi conformat. Probabil că nu a avut timp de vreme ce a fost ocupată cu semnarea documentelor pentru o astfel de achiziție“.

Romeo Dunca se gândește chiar să meargă din nou în instanță. „Va trebui să oprim acest mod de lucru .Anume de a angaja spitalul în cheltuieli ce nu pot fi acoperite. Oare cine pune viza de CFP , cine se bagă să furnizeze medicamente unui spital care nu onorează plățile la scadența și cum e posibil să distrugi medicamente de sute de mii de lei pentru că au expirat . Timp în care probabil, încă nici nu le-ai plătit? De azi echipa de audit de la CJ se află în misiune de lucru la spital. Sub atenta coordonare a d-lui Ilie Tipa ,consilierul meu . Am încredere că vom găsi anumite răspunsuri și cauze ale unor situații pe care azi ,nu mi le pot explica. După care ,voi lua masuri. Chiar cu riscul sa mergem din nou în instanta. Din simplul motiv că pacienții spitalului nostru doresc ca nevoile lor să fie înainte de toate“, a mai declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =