Reșițenii sunt învitați la teatru. „Dracula la pensie“, cel mai nou proiect al Teatrului de Vest Reșița, în colaborare cu regizorul Richard Navarro

teatru dracula

În urma festivalului de teatru de la Avignon de anul trecut, la care echipa Teatrului de Vest Reșița a participat cu piesa „Cu vaporul spre stele“, de Matei Vișniec, regizor – Radu Dinulescu, Florin Ionescu, managerul instituției reșițene a lansat invitația lui Richard Navarro de a lucra cu actorii Teatrului de Vest.

Lucru care s-a și întâmplat luna aceasta, luând naștere „Dracula la pensie“, un spectacol gestual, care dezvăluie povestea unui actor care încă se indentifică cu personajul jucat, Dracula, ori, dacă vreți, povestea unui actor care nu a mai ieșit din „pantofii personajului”. Premiera are loc sâmbătă 22 Aprilie, dar se poate viziona și duminică 23 Aprilie de la ora 19.00. Din distribuție fac parte Robert Danci / Claudiu Gabor – Dracula, Ioana Dobrea – Frida și Cezara Cretu – Chiquitine.

Richard Navarro s-a declarat încântat de colaborarea cu Teatrul de Vest Reșița. „Sincer vă spun că nu-mi imaginam că pot să obțin atâtea sacrificii din partea lor. Acesta este mai mult un spectacol foarte fizic, care are multe exigențe. Fiecare gest trebuie să înlocuiască un cuvânt, iar tinerii actori au trebuit să învețe să facă multe, inclusiv acrobații”, a precizat regizorul francez. Managerul Teatrului de Vest Reșița spune că spectacolul este unul de turneu și speră să îl prezinte cât de curând și publicului francez.

Richard Navarro, în prezent fondator și regizor al grupului 𝑍𝑜𝑟𝑜 𝑍𝑜𝑟𝑎 din cadrul 𝐶𝑖𝑒 𝑙𝑒𝑠 𝐼𝑛𝑒́𝑑𝑖𝑡𝑠, grup format din 3 muzicieni-actori absolvenți ai Conservatorului Național din Paris și al Conservatorului Regal din Bruxelles, alături de care a avut peste 300 de spectacole în Franța și Europa. Totodată este fondator și regizor asociat cu 𝐶𝑖𝑜 𝑇𝑒𝑎𝑡𝑟𝑜 𝑝𝑎𝑟𝑎 𝑢𝑛 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑎𝑑𝑎 – Spania, alături de care a produs numeroase spectacole ce au avut turnee în Franța, Spania și Europa. Din 1987 până în 1998 a fost director al 𝘛𝘩𝘦́𝘢̂𝘵𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘗𝘰𝘤𝘩𝘦 din Grenoble. Richard Navarro este un maestru al gestului, ținând cursuri de teatru burlesc și de clovnerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 6 =