În această stagiune, Teatrul de Vest Reșița pregătește premiera națională „Reșița 500“

afis resita 500

În această stagiune, actorii Teatrului de Vest Reșița vor aduce în fața spectatorilor patru premiere, printre care cel mai important proiect, „Reșița 500“. Instituția reșițeană a câștigat, pentru prima dată în istoria sa, un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Asociația culturală „Țais“ din București.

„Din 85 de proiecte depuse la nivel național, doar 18 au fost selectate, Teatrul din Reșița clasându-se pe locul cinci. Proiectul se numește «Reșița 500». Am aniversat 250 de flacără nestinsă la Reșița, iar noi am încercat să ne imaginăm, cu ajutorul dramaturgilor care au depus texte, cum va arăta Reșița peste 250 de ani. Dorim să realizăm un spectacol SF în care să folosim holograme. Ar fi pentru prima dată în istoria teatrală românească“, a declarat Florin Ionescu, directorul Teatrului de Vest Reșița.

Mai mult decât atât, teatrul reșițean va participa la Festivalul de la Avignon, Franța, unul dintre cele mai mari festivaluri ale teatrului contemporan internațional. Actorii vor urca pe scenă cu spectacolul „CU VAPORUL SPRE STELE“, după textul lui Matei Vișniec.

De asemenea, în perioada 22-25 septembrie, actorii reșițeni vor pleca într-un turneu național cu piesa „ADULTER“ și „ARCA PLEACĂ LA ORA 8“ la Râmnicu Vâlcea, Târgoviște și Pucioasa, iar în 16 ocombrie, vor fi prezenți la Festivalul Internațional de Teatru Chișinău cu spectacolul „JOCUL DRAGOSTEI ȘI AL ÎNTÂMPLĂRII“.

Până atunci, joi, la ora 19.00, actorii Teatrului de Vest Reșița vă invită la „Adulter” sau „Central Park West” după Woody Allen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + eight =