Generalul Oprea sună adunarea. UNPR se pregăteşte de alegerile din 2020, la care vrea un scor de 10%

OPREA

Fostul ministru de Interne în Guvernul Ponta, generalul Gabriel Oprea, a susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă la sediul UNPR din Reşiţa, cu prilejul turneului pe care îl face în ţară. Alături de Oprea s-a aflat un alt general, Anghel Iordănescu, fosta deputată Luminiţa Adam, Ion Răducanu, foşti poliţişti şi militari, cu toţi membri ai UNPR.

Din start, Gabriel Oprea a spus că partidul este în reorganizare, că în noiembrie 2015 avea peste 500.000 de membri, 12% în sondaje, iar el, ca şi lider al partidului avea peste 32%. Înfiinţat în 2010, UNPR a fost atât într-o guvernare de Dreapta, cu PDL, cât şi într-una de centru-stânga.  Prăbuşirea în sondaje a  părut când şi-a dat demisia premierul de atunci, Victor Ponta. Imediat a demisionat şi generalul şi din funcţia de ministru şi din cea de preşedinte de partid după scandalul morţii agentului Cosmin Gigină, poliţistul care făcea parte din coloana oficială care îl însoţea pe Oprea în Bucureşti, după care partidul a intrat într-o regresie galopantă.

„Pe lista de la europarlamentare, unde vrem să ne batem onorabil, avem doi vectori de imagine naţională, Anghel Iordănescu şi Ilie Năstase, amândoi generali, amândoi au dus prestigiul României peste tot unde au jucat fotbal şi tenis, dar şi pe doamna Luminiţa Adam“, a mărturisit generalul Oprea.

Fostul demnitar a recunoscut că a revenit moda cu artişti şi sportivi în capul listelor, doar că în cazul lui Iordănescu şu Năstase lucrurile stau cu totul altfel, cei doi au mai făcut şi politică de-a lungul timpului.

Cât priveşte viitorul, generalul a spus: „După ce Traian Băsescu a încercat să ne ia partidul, am fost în dengrigoladă mult timp, încercăm să ne revenim. Să ne organizăm aproape miltăreşte şi, dacă reuşim să facem aceasta, ne revenim. Am strâns pentru europarlamentare 326.000 de semnături care, dacă s-ar converti în voturi, am intra în Parlamentul European. Să fiu cinstit, vreau să ne batem onorabil. Anul viitor vom ajunge unde am fost, la peste 10%“