CJAS Caraș-Severin: de la 1 ianuarie crește plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%

farmacie

binary comment

Conform datelor transmise de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, de la 1 ianuarie 2023, beneficiarii programului pentru compensarea cu 90% a prețului de referință pentru pensionari sunt cei cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari de până la 1.608 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu venituri.

„Modificarea prin act normativ a plafonului de compensare cu 90% a prețului de refeință al medicamentelor pentru pensionarii beneficiari ai Programului s-a realizat având în vedere creșterea cu 12,5% a valorii punctului de pensie. Totodată, prin OUG 168/2022 s-a reglementat acordarea, în anul 2023, a unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii, ajutor care nu se ia în calcul la stabilirea plafonului amintit“, a precizat ec. Ionuț Mihai Popovici, directorul-general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

De semenea, de anul viitor, se modifică, totodată și contribuția anuală pentru plata voluntară a asigurării de sănătate la 1.800 de lei din cauza creșterii salariului minim brut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 7 =